News Flash:

Reteta de piure Aligot

29 Noiembrie 2013
1163 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg cartofi
400 gr branza tomme (o puteti inlocui cu branza cheddar/mozzarella/cantal)
1-2 catei de usturoi
100 gr unt
15 cl smantana
Sare
Piper

Mod de preparare:

Se curata si se zdrobeste usturoiul. Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa. Se taie in felii subtiri branza. Cand cartofii sunt gata se prepara ca pentru piure. Se adauga untul, apoi smantana. Se amesteca bine apoi se adauga usturoiul, sarea si piperul. Se pune amestecul pe aragaz la foc mic si se adauga treptat branza feliata, amestecand din cand in cand in aceeasi directie si uneori de jos in sus. Aligot este gata cand capata o consistenta oarecum fluida, asemanatoare branzei fondue.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1529 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015065 (s)