News Flash:

Reteta de pilaf calugaresc

21 Ianuarie 2014
3007 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

1 cana mica de orez obisnuit
1/4 ardei gras
2 linguri ulei
1 morcov mic
1 ceapa mica
1 felie telina
1/2 rosie
1 ciuperca

alte legume dupa preferinte (vinete, dovlecei,…)
1 felie lamaie (optional)
1 catel de usturoi (optional)
sare
piper
patrunjel
marar
dafin
cimbru

Mod de preparare:

Taiem legumele cubulete si spalam orezul in apa rece de trei ori pana ramane apa curata. Incingem uleiul intr-o cratita si punem ceapa si ardeiul la calit. Adaugam apoi restul de legume fara rosii si le calim impreuna cateva minute. Adaugam verdeata, condimentele si sarea.
Apoi urmeaza orezul clatit si scurs. Calim orezul cateva secunde amestecand continuu sa nu se prinda la fund.
Adaugam apoi rosia cubulete si apa. Regula e in felul urmator: 3 cani de apa la 1 cana de orez.

Dam focul la mic si lasam sa fiarba incet timp de aprox. 30-40min. Nu mai amestecam ca sa nu terciuim orezul. Eventual scuturam cratita.
Adaugam felia de lamaie si dam pilaful la cuptorul incins pentru inca cateva zeci de minute ca sa se rumeneasca putin deasupra. Servim ca atare sau ca si garnitura la friptura.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare culinar bzi retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1546 viz    0 com
1820 viz    0 com
1460 viz    0 com
4446 viz    0 com
1336 viz    1 com
2403 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1660 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022835 (s)