News Flash:

Reteta de perisoare cu sos alb

22 Ianuarie 2013
2167 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

cca ¼ kg carne de vitel
25 g faina
50 g franzela
50 g ceapa
ulei
1 ou
sare

Sos:

25 g faina
30g unt
patrunjel
¼ l lapte
lamaie
sare

Mod de preparare:


Carnea se toaca, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine stoarsa in pumni, ceapa tocata si calita, un minut, cu 2 linguri de ulei. Se ia din compozitie o cantitate cat o nuca; i se da forma rodunda si se pune direct in apa. Se fierb acoperite, la foc mic, cca 30 minute. Dupa 15 minute, se intorc pe partea cealalta. La tocatura se adauga oul intreg, faina, sare fina, piper, marar tocat si se amesteca bine. Intr-o cratita de 2 l se pune1/4 l apa; cand clocoteste, se pun perisoarele, dupa ¼ de ora se intorc pe partea cealalta. Sosul alb se prepara din unt, faina si lapte si, cand perisoarele sunt fierte, se desarta peste ele, se amesteca si se mai lasa sa fiarba cateva clocote. Peste sos sa adauga sare, se acreste cu cateva picaturi de zeama de lamaie si se aromeaza cu patrunjel.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina franzela ceapa ulei sare unt patrunjel lapte lamaie compozitie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1601 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018435 (s)