News Flash:

Reteta de perisoare cu smantana

7 Februarie 2013
2169 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

cca ¼ kg piept de pasare
1 ou
25 g faina
50 g franzela
50 g ceapa
ulei
sare

Pentru sos:

25 g faina
30-50 g unt
1 lingurita ceapa rasa
100 ml smantana
15-20 ml zeama de lamaie
marar
sare

Mod de preparare:

Carnea se toaca, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine stoarsa in pumni, ceapa tocata si calita, un minut, cu 2 linguri de ulei. La tocatura se adauga oul intreg, faina, sare fina, piper, marar tocat si se amesteca bine. Intr-o cratita de 2 l, se caleste ceapa cu 3 linguri de ulei, la foc mic, un minut si se stinge imediat cu ½ l apa. Cand clocoteste apa, se ia din compozitie o cantitate cat o nuca; i se da forma rodunda si se pune direct in apa. Se fierb acoperite, la foc mic, cca 30 minute. Dupa 15 minute, se intorc pe partea cealalta. Cand sunt fierte, se adauga smantana, frecata bine cu faina si diluata cu 2 linguri de apa rece; se amesteca cu sosul si se lasa sa fiarba cateva clocote ca sa se lege. Sosul trebuie sa cuprinda bine perisoarele. Pentru aroma, se adauga marar si sare. Se ia de pe foc si se acreste dupa gust cu zeama de lamaie.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina franzela ceapa ulei sare unt ceapa rasa smantana marar apa rece
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1597 (s) | 26 queries | Mysql time :0.015484 (s)