News Flash:

Reteta de pere fierte in vin

9 Octombrie 2014
2619 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 pere bine coapte
500 ml vin rosu, sec
2 stelute de anason
70g zahar brun
2 betisoare de scortisoara
1 pastaie de vanilie
250 g branza mascarpone
2 lingurite apa de trandafir
2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Intr-o oala non-aderenta adauga vinul, zaharul, anasonul, scortisoara si vanilia si las-o pe aragaz la foc mediu. Lasa compozitia sa fiarba doua minute, sau pana cand zahrul se dizolva. Intre timp curata perele de coaja, avand grija sa nu le tai coditele. Adauga apoi perele in vin si fierbe-le timp de o ora, sau pana cand se inmoaie, la foc mic. Ai grija, ca din cand in cand sa le intorci pentru a se fierbe uniform.

Cand sunt fierte, scoate perele cu grija, cu ajutorul unei linguri, pentru a nu le rupe. Lasa vinul in continuare pe aragaz si fierbe-l la foc tare timp de 10 minute, sau pana cand acesta capata consistenta unui sirop. Amesteca din cand in cand pentru a te asigura ca nu se prinde. Cand este gata, toarna siropul peste pere si lasa preparatul sa se raceasca timp de 10 minute.

Intre timp, intr-un bol de mixer, adauga branza mascarone, zaharul pudra si apa de trandafir si amesteca bine, pana cand obtii o compozitie omogena, usor pufoasa.
Pe o farfurie alba, pune o para, presara sos de jur imprejur si adauga o lingura de mascarpone.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pere pere fierte pere vin prajituri dulciuri retete toamna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1692 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025525 (s)