News Flash:

Reteta de pepene rosu pus la murat

19 August 2013
11729 Vizualizari | 0 Comentarii
Ne apropiem de finele lunii august, asadar incepem sa facem pregatiri. Daca nu ai inceput sa pui muraturi, poti incepe cu un pepene rosu, harbuz sau lubenita, cum vrei sa-i spui. Iata cea mai usoara reteta de pus muraturi:

Ingrediente:

2-3 pepeni rosii mai mici, in functie de cat vrei
apa
sare grunjoasa
tulpini de marar, cu tot cu seminte
1-2 tulpini de telina
morcov dupa preferinte
ceapa uscata, dar curatata, dupa preferinte
cativa castraveti

Mod de preparare:


Mai intai speli pepenii, morcovii, telina si ceapa. E bine ca harbuzul sa fie cat mai mic, pentru ca atunci cand il scoti la masa, sa fie mancat complet. Apoi pune pepenele rosu in cateva borcane (daca ai 3 pepeni, foloseste 3 borcane. Arata bine), strecoara 2-3 morcovi, apoi 2 cepe, toarna apa din belsug, sa acopere totul bine, pune telina si mararul, presara sarea grunjoasa si pune capacele peste borcane. Unele bucatarese prefera sa puna apa calda cu sare, dar atat timp cat dai la rece si la loc racoros borcanul, nu va fi nici un fel de problema. O data la 4-5 zile e bine sa schimbi apa si mararul cu telina. Dupa ce faci acest lucru de 2-3 ori, poti baga borcanele in beci sau intr-un loc intunecos.

Pepenele rosu murat se poate consuma simplu ori cu cartofi prajiti, piure de cartofi, friptura etc.

Citeste si alte sfaturi pentru pus muraturi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pepene rosu sare grunjoasa morcov ceapa uscata castraveti friptura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4624 viz    0 com
11234 viz    0 com
2398 viz    0 com
1663 viz    0 com
1955 viz    0 com
2551 viz    0 com
2837 viz    0 com
2665 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1718 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013804 (s)