News Flash:

Reteta de pe vremea bunicii. Cum se fac cornuletele cu smantana

21 Iulie 2017
10642 Vizualizari | 0 Comentarii
Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau marmelada. Cu toata invazia de retete de prajituri care de care mai aratoase si mai delicioase, parca nimic nu se compara uneori cu retetele copilariei noastre, pe care ni le pregateau bunicile. Retete simple facute din ingredinte putine, dar delicioase.
O reteta publicata in volumul ”Dulciuri”, aparuta in 1936, scrisa de doamna Maria General Dobrescu.

Ingrediente:

250 grame unt proaspat (untul poate fi inlocuit cu untura)
2,5 dl smantana
500 grame faina
Praf de sare
Marmelada, gem sau nuca
Zahar pudra

Citeste si Trebuie neaparat sa incerci asta! Cornuri de post cu gem si nuca, fragede si pufoase! Iata cat de simplu sunt de facut…

Mod de preparare cornulete cu smantana
Se amesteca ingredientele si se framanta bine aluatul.
Se intinde aluatul pentru cornulete cu smantana in forma patrata si se strange, aducandu-se partile vis-a-vis pana la mijloc, ca un servet.
Se pune aluatul la rece timp de o ora.
Se intinde aluatul si se strange iar, dupa procedura de mai sus. Se pune iar la rece.
Se intinde aluatul subtire, ca o muchie de cutit, se taie fasii, apoi carouri , iar carourile se taie in triunghiuri.
Fiecare triunghi se unge cu marmelada sau se umple cu nuci si se sucesc in forma de cornulete.
Se pun cornuletele la copt circa 20 de minute, pana ce se rumenesc frumos pe margini.
Se dau cornuletele cu zahar pudra si se servesc langa un ceai sau langa o cana cu lapte

preluat de pe landia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dulciuri smantana nuca zahar pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1575 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021021 (s)