News Flash:

Reteta de pate vegetal

14 Ianuarie 2014
3181 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

12 linguri unt
3 cepe tocate
6 catei usturoi tocati
1 lingurita cimbru uscat
½ lingurita nucsoara macinata
½ lingurita sare
2 morcovi taiati rondele
2 cani buchetele broccoli
1 lingura pasta de tomate
3 oua+3 galbenusuri
1 2/3 cana fasole alba din conserva

Mod de preparare:


Ceapa tocata se caleste in unt topit pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se mai lasa 5 minute. Se adauga apoi cimbrul, nucsoara si sarea. Se amesteca si se lasa deoparte 10 minute. Morcovii se fierb la aburi pana se inmoaie, circa 10 minute. Buchetelele de broccoli se fierb tot la aburi, aproximativ 6 minute.

O forma termorezistenta se unge cu putin unt. Intr-un blender se pun morcovii, o treime din amestecul de ceapa calita, pasta de tomate, un ou si un galbenus. Se mixeaza pana la obtinerea unei paste fine care se toarna in forma si se niveleaza. Se spala vasul blenderului si se paseaza fasolea scursa impreuna cu o treime din ceapa calita, un ou si un galbenus. Amestecul se pune cu grija peste stratul de morcovi. Se procedeaza la fel si cu broccoli care se amesteca cu restul de ceapa, ou si galbenus. Se pune deasupra in forma.

O folie de aluminiu se unge cu unt si se acopera cu ea forma. Se pune forma intr-o tava de cuptor umpluta cu apa calda si se da la cuptor 2 ore. Se lasa sa se raceasca peste noapte apoi se rastoarna pe un platou.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2748 viz    0 com
1042 viz    0 com
1178 viz    0 com
1175 viz    0 com
1100 viz    0 com
1122 viz    0 com
1744 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1399 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013352 (s)