News Flash:

Reteta de pate cu ciuperci

22 Ianuarie 2013
3710 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g ficat pasare
¼ kg carne de porc slaba
¼ kg ciuperci albe
¼ kg carne vitel
150 g ceapa
50 g slanina afumata
4 oua
100 ml smantana dulce
condimente
30 ml coniac
sare

Mod de preparare:

Carnea impreuna cu ceapa calita, un minut, in ulei, ciupercile bine spalate si slanina se trec prin masina de tocat de doua ori. La tocatura se adauga coniacul, sarea toate condimentele, galbenusurile, smantana si se amesteca bine. Albusurile batute spuma tare se amesteca cu compozitiausor, prin rasturnare, cu sjutorul telului. In forma, unsa bine cu unt solid, se pune jumatate din compozitie, apoi ficatul taiat in felii de 1 cm grosime care se presara cu contimentele si apoi cu cealalta jumatate din compozitie; se niveleaza si se preseazaputin cu lingura. Forma se introduce in cuptorul bine incins, neacoperita, in tava cu apa fierbinte. Pateul se lasa sa se coaca cca o ora. Dupa 30 minute, cand s-a ridicat bine, focul se reduce la mijlociu; daca s-a rumenit prea mult, se acopera cu hartie. Se lasa tava pana se raceste, apoi se trece cu cutitul pe margine, se acopera cu platoul de servit si, apoi, se rastoarna.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ficat pasare ciuperci albe carne vitel ceapa slanina afumata oua sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1758 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023777 (s)