News Flash:

Reteta de Patatnik

18 Martie 2013
2951 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

6 linguri faina
1 lingura unt topit
½ ceasca ulei
apa

Pentru umplutura:

1,25 kg cartofi dati pe razatoare
3 oua batute
4 cepe taiate marunt
½ lingurita ulei
1 lingura menta proaspata (sau oregano uscat)
½ lingurita sare
piper

Mod de preparare:


Se pregateste un aluat din faina, ulei si apa atat cat este necesar. Se lasa la temperatura camerei 15 minute, se imparte in doua parti, una putin mai mare decat cealalta. Se intinde foaia mai mica astfel incat sa fie cu 4-5 cm mai mare decat fundul formei.

Se amesteca ceapa, cartofii, oaule batute, menta, sarea si piperul. Se unge forma cu unt, se intinde foaia mai mare si se pune pe fundul formei, ridicand marginile. Se toarna umplutura apoi se acopera cu foaia mai mica. Se unesc cele doua foi pe margini, astfel incat sa nu iasa umplutura. Se coace la 190 o C timp de 25 de minute, sau pana se rumeste.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat faina unt topit ulei apa umplutura oua batute cepe menta proaspata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1306 viz    0 com
1722 viz    0 com
3158 viz    0 com
1753 viz    0 com
1847 viz    1 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1432 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019224 (s)