News Flash:

Reteta de pastrav la gratar

13 Iunie 2014
1986 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 pastravi eviscerati (sunt curatati de intestine)
2 lamai
40 ml ulei
piper
sare

Mod de preparare:

Daca pastravii nu sunt eviscerati, se curata de solzi si de continut, se spala bine si se pun pe un prosop de bumbac sau sul de servetel mai gros pentru a absorbi apa. Se cresteaza pestii usor cu cutitul si se ung cu ulei. Se presara usor piper si sare, dupa care se pun pe gratarul deja incins. Se tin 8-10 minute pe fiecare parte pana se rumenesc.

Acest pastrav la gratar se serveste cu garnitura de cartofi.

Cum recunoastem un pastrav proaspat?
- Ochii pastravului trebuie sa fie luciosi si clari. Daca ochii pastravului pe care doriti sa-l cumparati sunt incetosati inseamna ca pestele nu este proaspat. Nu uitati sa verificati culoarea branhiilor! Branhiile pestelui proaspat au culoarea rosu-inchis.
- Daca strangeti intre degete corpul pestelui si acesta este moale, iar carnea nu-si revine la forma initiala, inseamna ca pestele a stat multa vreme in vitrina.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pastrav retete peste pastrav gratar garnitura pastrav
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1073 viz    2 com
1650 viz    0 com
1233 viz    0 com
1241 viz    0 com
3227 viz    0 com
2684 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1529 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013706 (s)