News Flash:

Reteta de pasca cu smantana

1 Mai 2013
3417 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400-500 g aluat de cozonac (depinde, fireste, de dimensiunile tavii)
unt pentru uns forma

Pentru umplutura:
700 g smantana
2 linguri de faina
3 oua intregi + 2 galbenusuri
200 g zahar
1 varf de cutit de sare
75 g stafide
arome dupa gust: vanilie, coaja rasa de lamaie etc.
1 paharel de rom (facultativ)

Mod de preparare:

Separati albusurile de galbenusuri si puneti stafidele la inmuiat, de preferinta in rom (daca nu, in apa calduta). Frecati galbenusurile cu zaharul si sarea, pana cand compozitia se albeste si devine cremoasa. Adaugati faina, smantana, aromele, amestecand in continuare, ca sa fie compozitia cat mai omogena. La sfarsit adaugati albusurile batute spuma, incorporandu-le si pe ele, cu miscari delicate de jos in sus.
Intindeti aluatul foaie, potriviti-l in tava unsa, iar ce va ramane pastrati pentru decor.
Turnati cu grija compozitia peste aluat (sa aiba si-un pic de loc, ca se umfla putin), presarati stafidele, bine scurse, si bagati tava in cuptorul incins la foc potrivit, unde trebuie sa stea cam 1/2 ora (sau pana se rumeneste frumos).

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pasca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1709 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027261 (s)