News Flash:

Reteta de pariziene cu vanilie si lamaie

17 Iunie 2016
9320 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 ou

Pentru aluat:
375 gr faina cernuta
5 gr drojdie uscata
75 gr zahar
2-3 linguri de lapte praf
40 gr unt topit
cateva linguri de lapte
1 ou mic
195 ml de apa
un varf de cutit de sare

Pentru crema:
350 ml lapte
2 galbenusuri 
puti amidon de porumb
4 linguri zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 plic de zahar vanilinat
40 g unt
50 gr migdale macinate
1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare:

Aluat:
1. Amesteca toate ingredientele uscate (faina, lapte praf, drojdie, zahar, sare).
2. Bate oul cu o furculita si amesteca-l cu apa.
3. Pune treptat peste ou mixul cu faina si untul. Framanta aluatul, acopera-l si lasa-l intr-un loc caldut vreo 2 ore.

Crema:
4. Dizolva amidonul in lapte, apoi adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat si coaja de lamaie.
5. Pune compozitia pe foc mediu, amestecand constant.
6. Cand incepe sa se ingroase, ia de pe foc.

Asamblare:
7. Imparte aluatul in mai multe bucati si trece cu sucitorul peste ele de cateva ori.
8. Pune crema pe marginea fiecarei foi de aluat si ruleaza.
9. Pune rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge cu oul batut si baga-le in cuptorul incins la 180 de grade Celsius. Sunt gata cand prind o culoare rumena.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reteta pariziene pariziene crema aluat pariziene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1587 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017956 (s)