News Flash:

Reteta de parizer

27 Septembrie 2013
11621 Vizualizari | 0 Comentarii
Parizer de porc: carne de porc 50% si emulsie de soric fierte si vopsite cu carmin

Ingrediente
:

carne de porc 50%
emulsie de soric
apa
proteina vegetala din soia
amidon
sare
condimente
stabilizator: difosfat
potentiator de aroma: glutamat de sodiu
antioxidant: acid ascorbic
colorant natural: carmin
dextroza
conservant: azotit de sodiu

Mod de fabricare:

Macinata fin, carnea de porc se amesteca impreuna cu emulsia de soric, apa, soia si amidon, plus ceilalti aditivi, pentru a rezulta in final o pasta roz, colorata cu carmin. Totul se fierbe, im membrana necomestibila si ajunge apoi in galantare.

Parerea specialistului:
Nu este, categoric, cel mai sanatos parizer, insa, spre deosebire de alti “confrati” nu contine slanina si poate trece drept aliment dietetic. Orice mezelar stie inca ca acest parizer este si foarte departe de reteta originala, inventata de nemti si care continea carne vita si slanina tocate fin, afumate la cald si apoi fierte.

sursa: doctorul zilei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 24 queries | Mysql time :0.024344 (s)