News Flash:

Reteta de papanasi fierti

15 Octombrie 2013
2356 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 gr branza de vaca
1 cana pesmet
2 oua
1 plic zahar vanilat
2 linguri unt
3 linguri gris
2 linguri zahar
sare
smantana (facultativ)

Mod de preparare:

Se freaca branza cu galbenusurile, se adauga grisul, sarea si albusurile batute spuma. Pe planseta pentru aluat se presara faina si se pune compozitia in forma de sul turtit, gros de doua degete. Se presara cu putina faina si se taie bucati late de 3 cm.

Se fierb in apa sarata clocotita, pina cind papanasii se ridica la suprafata apei. Se scot cu lingura de spuma, se asaza pe farfurie si se oparesc cu unt infierbantat.

Pana fierb papanasii, separat – de preferat intr-o tigaie de teflon – se rumeneste pesmetul fara grasime sau cu foarte putin unt. Atentie insa sa nu-l ardeti. Cand il luati de pe foc – si nu inainte pentru a nu-l carameliza – adaugati zaharul si plicul de zahar vanilat. In acest amestec, dulce-crocant, se tavalesc de placere papanasii fierti si stropiti cu unt.
Papanasii se servesc fierbinti cu sau fara smantana.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5043 viz    0 com
2608 viz    0 com
1370 viz    0 com
7615 viz    0 com
1155 viz    0 com
2015 viz    0 com
1094 viz    0 com
1540 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1791 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029092 (s)