News Flash:

Reteta de painita Laugenbrot

22 Ianuarie 2014
1548 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg faina
500 ml apa
50 gr drojdie
60 ml ulei
1 lingura zahar
1 lingura sare

2 l apa
12 linguri bicarbonat
4 linguri sare

Mod de preparare:

Punem faina intr-un vas. Frecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in apa calduta. Turnam peste faina. Incepem sa framantam si adaugam treptat uleiul si sarea. Framantam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam 30 minute la dospit.
Formam mai multe chifle rotunde. Punem apa cu bicarbonatul si sarea pe foc si cand clocoteste introducem painicile (eu am pus cate doua) pentru cateva secunde in apa oparita. Le scoatem direct pe tava pe care am pus hartie de copt.
Crestam cu un cutit si presaram susan, chimen, mac, sare, etc. Punem painicile in cuptorul incins si le lasam pana se rumenesc. Perfecte dimineata la micul dejun, la serviciu pentru pachetel sau la scoala.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

laugenbrot
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1658 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020901 (s)