News Flash:

Reteta de paine rustica

24 Aprilie 2014
998 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 ml apa calda
250 ml lapte simplu sau batut, cald
8 linguri amestec de seminte de dovleac seminte de in si floarea-soarelui
1 1/2 lingurita sare de mare fina
1 lingura zahar brun
50 g fulgi de ovaz
7 g drojdie uscata
65 g faina de secara
255 g faina integrala

Mod de preparare:

Se amesteca laptele, apa si drojdia intr-un bol si se pune deoparte timp de 10 minute. Intr-un bol mare, se combina toate ingredientele ramase.
Se toarna lichidul peste ingredientele uscate iar intre timp se amesteca bine pentru a obtine un aluat lipicios, apoi se bate pentru 2-3 minute.
Se unge cu unt tava de paine ( de exemplu tava in care se fac cozonacii) si apoi se toarna aluatul in ea. Se presara seminte, ovaz peste aluat si se pune intr-un cuptor rece. Se da cuptorul la 100 ° C. Dupa 30 de minute, se mareste temperatura la 175 ° C timp de o ora.

Cand painea incepe la randul sau si se rumeneasca si are o crusta frumoasa, se scoate din cuptor si cu un cutit se dezlipeste de marginile tavii. Dupa 5 minute se scoate din tava. De preferabil ca painea sa se raceasca complet inainte de a o consuma (pentru a preveni ca interiorul sa devina "cleios").

Observatii: Se recomanda testarea painii cu un cutit/o scobitoare pentru a fi siguri ca painea este bine coapta (in acest caz, lama/scobitoarea iese curata). Daca nu, se reintroduce painea in cuptor timp de 10-15 minute.

Idei de prezentare: O idee sanatoasa in care se poate servi, tartinam painea cu avocado si presaram o lingura de branza cottage sau de altfel intr-un mod scandinav, dupa cum ii spune si numele, alaturi de somon fumé si un ou fiert. 
 
sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paine paine rustica aluat paine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1672 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028121 (s)