News Flash:

Reteta de paine impletita

17 Martie 2012
1989 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine impletita
Ingrediente:

250 g faina de grau dur (grano duro)
250 g faina de grau 0
un galbenus
7 g drojdie proaspata
6 g zahar
50 g ulei de masline
250 g apa
10 g sare
   
Mod de preparare:

Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul, iar in cuva masinii de paine am pus apa calduta, galbenusul de ou, uleiul de masline, am adaugat apoi drojdia dizolvata, am cernut cele doua tipuri de faina si am framintat timp de 14 minute (programul framantare). Am adaugat apoi sarea si am framantat din nou, cu cat e framantata mai bine cu atat vom obtine o paine mai buna. Am lasat aluatul la dospit timp de trei ore. Am rasturnat aluatul pe masa de lucru, l-am impartit in trei parti egale, am facut din fiecare bucata trei snurulete, am format painitele, le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt, le-am acoperit cu o folie si le-am lasat la dospit din nou trei ore. Am pus o tigaita cu apa in cuptor, am preincalzit cuptorul la 220 de grade, am bagat tava in cuptor (dupa ce am eliminat folia), iar primele 10 minute am lasat vasul cu apa in cuptor, apoi l-am scos si am lasat painea inca 10 minute, in total 20 de minute.
Paine impletita pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

grano duro galbenus drojdie zahar apa sare programul framantare dospit
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1783 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033834 (s)