News Flash:

Reteta de paine de secara

25 Februarie 2012
1985 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine de secara
Ingrediente:

200 g faina secara
100 g faina neagra
200 g faina alba
1 lingurita sare
200 ml apa calduta
20 g drojdie proaspata
50 g unt topit
ulei de masline
susan
seminte de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Toate cele 3 feluri de faina, semintele si sarea le-am amestecat bine cu o lingura de lemn.  Drojdia am dizolvat-o in apa calduta, am pus un praf de faina si am lasat 10 min la crescut. Dupa cele 10 minute, am adaugat drojdia dizolvata peste amestecul de faina si am amestecat bine. Am pus si untul topit si racit si am framantat timp de 10-15 minute. Am acoperit vasul cu folie si am lasat la crescut intr-un loc caldut timp de 30 minute. Cand aluatul si-a dublat volumul am format painica si am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline. Am lasat la crescut alte 30 minute. Cu o pensul imnuiata in apa, am uns painica, am presarat mac si am aruncat in ploaie putina faina alba. Am dat-o la cuptor pentru 45-50 minte (depinde de cuptor).
Paine cu secara pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

faina secara faina neagra faina alba sare apa drojdie unt susan
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1762 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034048 (s)