News Flash:

Reteta de paine cu secara

19 Martie 2012
2924 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine cu secara
Ingrediente:

250 g faina de secara (macinata fin)
250 g faina de alac (spelt flour) sau faina de grau
100 g fulgi de ovaz
2 lingurite sare
2 linguri miere
1 lingura bicarbonat de soda
40 ml suc de lamaie
460 ml lapte de soia

Mod de preparare:

Laptele de soia se amesteca cu sucul de lamaie si se lasa asa 5 min. apoi se foloseste - se va coagula putin. Se da drumul cuptorului sa se incalzeazca la 200 de grade C. Fainile se cern impreuna cu bicarbonatul si sarea. Se adauga apoi fulgii de ovaz si se amesteca.
Laptele de soia (cu lamaie) se amesteca bine cu mierea. Se toarna apoi peste amestecul de faina si se omogenizeaza. Rezulta un aluat lipicios.
Cu mana uda se formeaza doua paini rotunde care se cresteaza pe mijloc. Se coc aproximativ 40 min. Dupa 20~25 min. se deschide cuptorul si daca painicile sunt rumenite deasupra se acopera cu o folie de aluminiu.
Cand sunt gata se scot pe un gratar, se acopera cu un prosop umed (ca sa nu se usuce prea tare coaja) si se lasa sa se raceasca complet.
Paine cu secara pregatita de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

spelt flour sare miere aluat paini rotunde gratar
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3162 viz    0 com
2533 viz    0 com
5095 viz    0 com
1556 viz    0 com
1361 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1656 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019121 (s)