News Flash:

Reteta de Paine Chapatti

31 Martie 2014
1735 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 cani faina
2/3 cani apa plata
2-3 linguri ulei  (eu am folosit ulei de masline) + putin ulei pt. uns lipiile
1 lingurita sare
seminte de Kaloonji (Negrilica, Nigella)

Mod de preparare:


Intr-un bol se aseaza faina si se adauga sare. Se face o gaura in mijloc si se adauga lichidele. Se incepe amestecarea ingredientelor si apoi se trece la framnatare, pana cand se obtine un aluat elastic. Daca se prinde de mana, se mai adauga putina faina. Aluatul se lasa 10 minute sa se odihneasca si sa se aseze glutenul.

Se imparte aluatul in 8 bucati egale, din care se formeaza niste bile. Fiecare bila se infaineaza putin si se intinde cu sucitorul, pana se  ajunge la grosimea unei clatite (dar nu sub 4 mm).
Se incinge o tigaie de fonta, se aseaza cate o paine chapatti si se coace 2-3 minute. Se preseaza usor marginile lipiei cu un prosop de bucatarie curat, astfel incat sa se permita aerului sa circule liber prin interiorul painii. Acest lucru va face ca lipia sa se umfle.
Cu ajutorul unei palete se intoarce lipia pe partea cealalta si se mai lasa la copt inca cca jumatate de minut.

Inainte de a o scoate pe o farfurie, se pensuleaza usor cu putin ulei si se presara seminte de Nigella. Lipiile se aseaza una peste alta si se servesc caldute. Pastrarea lor se face in pungi, dupa racirea completa, sau in recipiente inchise etans.

Paine Chapatti recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paine chapatti retete paine retete internationale sfaturi paine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1752 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021174 (s)