News Flash:

Reteta de paine

30 Aprilie 2014
895 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 ml lapte
2 oua (1 ou pentru aluat, iar unul pentru uns ursuletii)
2 linguri smantana proaspata
375 grame faina alba
1 lingurita sare
1/2 pliculet drojdie uscata
1 praf zahar
1 lingura pudra de lecitina (optional)

Mod de preparare:

In cuva masinii de paine se aseaza toate ingredientele (mai putin ultimul ou), in ordinea indicata de producator (intai lichidele, apoi solidele)
Se seteaza masina pe programul “aluat/dough” (asta dureaza 1,5 ore)
La semnalul sonor al masinii de paine, se scoate aluatul din cuva si se mai framanta putin pe masa infainata (Daca nu aveti masina de paine, atunci se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic ,fie cu mana, fie cu ajutorul robotului. Se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent si caldut; cuptorul nepornit este un loc perfect, mai ales daca-l incalziti putin inainte. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se mai framanta putin)
Aluatul se imparte in bile si se modeleaza ursuletii (eu le-am pus boabe de piper pe post de ochisori).
Se lasa ursuletii la crescut in tava, dupa care se ung cu ou batut si se introduc in cuptorul preincalzit. Se coc la foc moderat pana cand trec testul scobitorii. Se scot pe un gratar la racit.
Se servesc imediat, sau se pastreaza in cutii de lemn inchise etans, pana in momentul servirii.   

Reteta de paine recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paine aluat paine lactate paine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1927 viz    0 com
1968 viz    0 com
943 viz    0 com
867 viz    0 com
1365 viz    0 com
934 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1397 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023114 (s)