News Flash:

Reteta de paine

23 Ianuarie 2014
909 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

225 g apa calduta
200 g lapte caldut
2 linguri zahar
36 g drojdie de bere
30 g unt
800 g faina
16 g sare

Mod de preparare:

Punem ingredientele in masina de facut paine, in ordinea in care sunt scrise. Apasam pe butonul de framantare (la mine dureaza 14 minute) si vom obtine un aluat neted si catifelat.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framantam un pic cu mainile (asa va fi si elastic). Impartim aluatul in doua, apoi incepem sa framantam fiecare bucata in felul urmator. Incepem de la partea de sus si incepem sa apasam lejer pe aluat, cu degetul sau cu podul palmei, pana rulam tot aluatul.

Intoarcem aluatul la 90 grade si repetam operatia, apoi din nou intoarcem aluatul, mereu in sensul acelor de ceasornic, in total vom avea patru rulari.
Intoarcem aluatul cu inchizatura dedesubt, apucam de capete frumos si le bagam si pe acestea sub aluat. Va rezulta o paine rotunda.

Pe tava cuptorului presaram faina din abundenta si asezam painea. Dam drumul la cuptor, nu conteaza temperatura, si lasam sa se incalzeasca timp de 60-90 secunde. Acum inchidem caldura cuptorului, bagam aluatul si-l lasam la crescut fix jumatate de ora, de aici si denumirea painii.
Dupa ce a trecut jumatatea de ora, invartim butonul la 200 grade si lasam la copt pentru 35-40 de minute.

Reteta de paine recomandata de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paine sfaturi aluat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022878 (s)