News Flash:

Reteta de Osso Buco

4 Septembrie 2019
522 Vizualizari | 0 Comentarii

Traducerea numelui acestei retete inseamna ”os gaurit”. Este o reteta italieneasca pe care si romanii au inceput sa o indrageasca. Osso Buco consta in prepararea la foc domol a rasolului de vita.

 Ingrediente pentru 2 portii
 

  • rasol de vita 2 buc.
  • faina 30 g
  • ceapa 1 buc. (77 g)
  • tije de telina 50 g
  • morcov 1 buc. (50 g)
  • usturoi 4 catei
  • dafin 2 foi
  • patrunjel 1 legatura
  • vin alb 120 ml
  • supa instant de vita 200 ml
  • rosii 3 buc. mici (260 g)
  • coaja de lamaie si de portocala
  • unt 30 g
  • ulei de masline 2 linguri
  • sare, piper

Mod de preparare:
 
Bucatile de rasol se dau prin faina, se scutura putin si se rumenesc la foc mediu, in ulei de masline si unt. Dupa rumenire, se pun pe o farfurie. In aceeasi cratita se caleste ceapa taiata in felii. Dupa 2-3 minute, se adauga morcovul taiat. Se amesteca 1-2 minute. Se adauga in tigaie si telina si jumatate din usturoi (2 catei). Se adauga patrunjelul tocat marunt si dafinul. Se mareste focul si se adauga vin alb. Se amesteca bine pana la evaporarea partiala a vinului. Se adauga supa instant de vita si carnea rumenita.

Se pun rosiile curatate de pielita si de seminte. Se da focul mic, se pune un capac si se inabuse timp de o ora si jumatate. Se amesteca din cand in cand, intorcand bucatile de rasol. Daca vreti sos scazut, luati capacul in ultimele 10 minute de fierbere.  In alt castron se pune coaka rasa de lamaie, portocala si cei 2 catei de usturoi, presati. Se adauga patrunjel tocat si se amesteca bine (gremolata).
Osso Buco se serveste fierbinte, cu risotto si se adauga gremolata de mai sus.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1730 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023790 (s)