News Flash:

Reteta de nuci umplute

15 Octombrie 2012
5776 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

faina cat cuprinde
esenta de vanilie
3 oua
1 cana zahar
1 cana ulei
1 praf de copt
zahar vanilat

Pentru crema:

200 gr ciocolata
5 linguri lapte
200 gr unt
2 linguri cacao
esenta de rom
8 linguri zahar pudra
5 linguri nuca macinata (optional)

Mod de preparare:

Pentru aluat amestecam toate ingredientele inafara de faina. Faina se pune putin cate putin pana se obtine un aluat moale, dar din care sa putem modela bilutele pentru nuci. Nu exagerati cu faina, pentru a nu face niste coji tari.
Dupa ce ati framantat aluatul, faceti bilute pe care le puneti in forma de nuci (neaparat sa fie incinsa, altfel se lipesc). Punem forma pe flacara aragazului la foc potrivit pana se fac maronii ( e intoarce forma pe ambele parti sa se coaca uniform).

Crema
Laptele, ciocolata si 4 linguri de zahar se pun la topit pe baie de aburi pana cand toate ingredientele se topesc.
Untul se mixeaza cu restul de zahar si se adauga treptat in compozitia de ciocolata racita. Punem nuca si dam crema la frigider pt cca 1 ora. Umplem cu crema rezultata cojile de nuci. Nucile umplute se dau prin zahar pudra. Sunt foarte bune daca inainte de a le da cu zahar pudra se tin 2-3 zile intr-o punga, astfel se inmoaie foarte bine. Abia apoi se dau prin zahar pudra.

Reteta nuci umplute ne este recomandata de Naina.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat faina oua zahar ulei zahar vanilat crema ciocolata lapte unt cacao
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1726 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033463 (s)