News Flash:

Reteta de negresa de post

30 Ianuarie 2014
6921 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 cana si jumatate de zahar
1 cana si jumatate de apa
3 cani de faina
3 linguri cu varf de cacao
4 linguri de ulei
1 esenta de rom
1 praf de copt
1 plic de zahar vanilat
100g de stafide
100g nuca maruntita
1 praf de sare

Pentru glazura de ciocolata:

6 linguri de apa
6 linguri de zahar
6 linguri de ulei
2 linguri de cacao

Mod de preparare:

Blat. Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor (incalzit in prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul in primele 15 minute pentru ca nu mai creste blatul. Se incearca cu o scobitoare daca prajitura este coapta. Se infige scobitoarea in blat si daca iese curata, inseamna ca negresa este facuta. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Glazura de ciocolata. Se pun intr-o craticioara toate ingredientele si se fierb cateva minute pana se ingroasa compozitia. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Glazura se toarna apoi calda si se intinde cu o lingura peste blatul scos din cuptor si racit.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

negresa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

12755 viz    0 com
1165 viz    0 com
9182 viz    0 com
1959 viz    0 com
57884 viz    10 com
2149 viz    0 com
1904 viz    0 com
1991 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1749 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020945 (s)