News Flash:

Reteta de namul de vinete

24 Aprilie 2012
1185 Vizualizari | 0 Comentarii
Namul de vinete
Reteta Namul de vinete are specifi coreean.

Ingrediente:


5 vinete de marime medie

10 frunze de shiso (en. perilla)
1 lingura otet
2 linguri sos de soia
3 linguri ulei de susan
3 linguri susan macinat

Mod de preparare:


Vinete se spala, se inteapa cu o scobitoare in cateva locuri, se pun intr-un vas rezistent si se acopera cu folie. Se pun la microunde pana se inmoaie. Cand sunt gata se scot in apa cu gheata, se lasa sa se racoreasca putin dupa care se preseaza usor cu o lingura de lemn ca sa iasa zeama lasata de ele. Se scot pe servete de hartie si se sterg bine de apa; se taie cotoarele. Fiecare vanata se desface in suvite cu mana.
Frunzele de shiso se taie suvite mici. Intr-un castron se amesteca ghimbirul, otetul, sosul de soia, susanul si uleiul. Se adauga si frunzele de shiso, apoi suvitele de vinete si se amesteca usor, doar cat sa se imbrace vinetele in sos. Se lasa asa 3-5min. sa se "odihneasca" dupa care se pot servi.
Namul de vinete pregatit de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vinete perilla otet susan scobitoare castron
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2095 viz    0 com
3118 viz    0 com
7636 viz    0 com
2044 viz    0 com
1323 viz    0 com
1869 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1554 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019523 (s)