News Flash:

Reteta de mousse de ciocolata cu biscuiti fiorentini

27 Iunie 2013
1764 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

180 g fulgi ciocolata alba (sau cicolata tocata marunt)
115 g mascarpone
360 ml frisca lichida

Pentru biscuiti florentini:

1 ou la temperatura camerei
50 g zahar pudra
130 g fulgi de migdale prajiti
un praf de sare
coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare:

Topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu branza mascarpone. Ia de pe foc cand toata ciocolata s-a topit si lasa sa ajunga la temperatura camerei. Odata ce s-a racit poti incepe sa bati frisca pana cand devine de o consistenta medie. Acum incorporeaza-o repede in amestecul de ciocolata. Daca vrei o frisca mai dulce poti adauga 1-2 linguri de zahar in ea. Pune mousse-ul in pahare sau alte recipiente in care il servesti si da-l la rece. Poti sa incepi sa pregatesti biscuitii.

Biscuiti:
Incinge cuptorul la 150C. Pregateste o tava pe care sa asezi o hartie de copt unsa cu ulei vegetal sau unt. Amesteca toate ingredientele intr-un bol. Cu mana sau cu o lingura inmuiata in apa rece aseaza gramajoare din amestec pe tava pregatita. Nu trebuie puse la distanta prea mare una de cealalta pentru ca acesti biscuiti nu vor creste la copt.
Cu o furculita umezita aplatizeaza cat mai mult gramajoarele, fara sa lasi spatii intre fulgii de migdale. Pune la cuptor 10-15 minute pana cand biscuitii se rumenesc. Timpul de coacere variaza in functie de cat de mari sunt biscuitii.
Lasa-i sa se raceasca in tava si apoi se scoate-i pe un gratar ca sa se raceasca perfect. Se pot pastra intr-un recipient inchis etans pana la servire.

Verdict:  Mousse-ul este delicios, cu o textura matasoasa si usor de preparat. Pentru o senzatie si mai racoroasa noi l-am pus putin la congelator. In plus, i-am daugat si caetva fructe de padure ca sa echilibreze gustul dulce.

In privinta biscuitilor, noi consideram reteta un esec. In loc de 20-25 de bucati, ne-au iesit doare 16. Nu ne-a placut gustul de ou cu zahar mult prea pregnant pentru ca am avut senzatia ca mancam un fel de omleta dulce. Data viitoare am scoate galbenusul din reteta si am adauga un pic de faina ca sa ii lege mai bine.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mascarpone frisca lichida biscuiti florentini zahar pudra biscuiti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1821 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030681 (s)