News Flash:

Reteta de Moelleux au chocolat

17 Octombrie 2013
1553 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g unt inmuiat
200 g ciocolata neagra, rupta in bucati mici
200 g zahar pudra
4 oua
4 galbenusuri
35 g cacao
55 g faina

Mod de preparare:

Unge cu putin unt niste inele de patiserie cu diametru de 5cm si inaltimea de 3,5cm si tapeteaza-le cu hartie de copt, asezandu-le apoi pe o tava.

Sfat: Daca nu ai asa ceva, poti folosi o tava de briose si hartii speciale pentru acestea. Poti folosi si forme pentru sufleuri use si tapetate cu hartie de copt Vei rasturna prajitura direct pe farfurie pentru servire. Incinge cuptorul la 190C. Topeste ciocolata intr-un bol la bain-marie. Bate untul cu zaharul pudra cu un mixer, la viteza mica, pana devin ca o spuma. Apoi adauga ouale si galbenusurile, pe rand, mixand continuu la viteza mare. Incorporeaza si ciocolata topita, cu mixerul la viteza mica.

Cerne faina si cacaua si incorporeaza-le cu o spatula. Toarna compozitia in formele pregatite pana sus. Baga la cuptor si coace 8-10 minute pana cand centrul prajiturilor este inca moale. Lasa-le 30 de secunde inainte sa le scoti din forme.  Daca ai folosit inele de patiserie scoate-le si transfera prajitura pe un platou. Daca ai folosit tava de briose scoate-le cu tot cu hartie pe un platou. Serveste-le fierbinti.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1308 viz    0 com
1994 viz    0 com
8498 viz    0 com
2067 viz    0 com
2928 viz    0 com
2353 viz    0 com
5041 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1528 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025011 (s)