News Flash:

Reteta de mere coapte cu inghetata

21 Mai 2013
3234 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 mere mari
200 ml sirop de artar
1 jumatate de ceasca de nuci intregi
1 sfert de ceasca de stafide
2 linguri de unt nesarat
inghetata

Mod de preparare:

Mai intai preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Spala bine merele, scoate-le miezul si semintele, apoi taie-le putin la baza incat acestea sa stea fixe pe o suprafata plata. Pune-le intr-un vas termorezistent si apoi stropeste-le cu sosul de artar. Umple-le cu nuci si stafide, apoi unge-le cu untul nesarat si pune-le la cuptor pana sa inmoaie, aproximativ 50 de minute.

Pune apoi sosul pe care il obtii intr-o tigaie si lasa-l sa fiarba la foc mediu, circa 4 minute pana se ingroasa. Dupa ce a fiert, toarna-l peste merele coapte.
Merele coapte cu nuci si stafide se servesc reci, cu inghetata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mere mari nuci intregi stafide unt nesarat foc mediu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1642 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025023 (s)