News Flash:

Reteta de madeleine cu vanilie si lamaie

17 Iunie 2014
2365 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 oua mari
320 gr faina
120 gr unt
10 gr praf de copt
250 gr zahar
vanilie veritabila
o lingurita de razatura de coaja de lamaie
100 ml de lapte

Mod de preparare:

Topeste untul intr-un vas asezat in apa clocotita. Cand s-a topit, da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca. Pregateste tava. Trebuie unsa cu putin unt si pudrata cu faina. Bate bine ouale intregi cu zaharul. Adauga vanilia si coaja de lamaie. Amesteca bine si adauga jumatate din lapte.
Cerne faina si praful de copt impreuna. Pune faina in compozitia cu oua si amesteca. La final adauga resul de lapte si omogenizeaza. La final pune untul topit in doua-trei serii, amestecand usor, dupa fiecare.
Pune compozitia de Madeleines in gacoacele din tava. Lasa tava sa stea la temperatura din bucatarie pentru 15 de minute. Coace Madeleines la 210 grade Celsius, in cuptorul incins bine inainte, 15 minute. Nu deschide usa cuptorului in timpul coptului.

Gateste si madeleine cu ciocolata.

Sunt gata cand sunt usor rumenite in centru si colorate frumos pe margine. Madeleines trebuie scoase imediat din tava si lasate sa se recoreasca pe un gratar.
Poti adauga in compozitie stafide sau poti adauga in untul topit cateva patratele de ciocolata si vei avea Madeleines cu ciocolata.

sursa: femeia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete madlene retete madeleine retete prajituri madlene vanilie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1598 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022351 (s)