News Flash:

Reteta de madeleine cu ciocolata

28 Noiembrie 2013
1899 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g faina
100 g alune sau nuci
3 oua
100 ml lapte
100 g unt
180 g zahar
16 g praf de copt
50 g ciocolata amaruie
zahar praf

Mod de preparare:


In castronelul de la mixer am pus ouale impreuna cu zaharul, adaugam untul + ciocolata topite pe aburi si amestecam bine ingredientele. Adaugam laptele si cite un pic din faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecind continuu, pina terminam faina iar la sfirsit adaugam alunele macinate. Amestecam ori cu o lingura de lemn, ori cu robotelul din dotare.
Preincalzim cuptorul la 180°, umplem formele de madeleine pe trei sferturi cu compozitie (eu am doua forme, deci una o bagam in cuptor, cealalta o lasam sa se raceasca si o umplem din nou) si bagam in cuptor, timp de cca 15-20 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia, nu le lasati nici sa se usuce prea tare sau sa se carbonizeze.
Lasam sa se raceasca, presaram zahar praf deasupra si le servim reci alaturi de o cafea.

Madeleine cu ciocolata recomandate de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1675 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024058 (s)