News Flash:

Reteta de mabo cu vinete

21 Februarie 2012
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
Mabo cu vinete
Ingrediente:

150 g carne tocata de porc
4 vinete mici (400-500g)
1 lingura usturoi tocat
1 ceapa mica
2 linguri de ghimbir tocat
1-1/2 lingura tenmenjan
300 ml supa
1-1/2 lingura tobanjan
amidon de porumb
1-1/2 lingura sos de soia
1 lingura sake (sau vin alb)
2 lingurite zahar
1 lingura amidon de cartofi dizolvata intr-o lingura de apa
putin piper
1 linguta otet
2-3 fire ceapa verde taiata

Mod de preparare:

Vinetele se taie in doua pe lungime. Fiecare jumatate se cresteaza putin pe partea cu coaja, apoi se taie in bucati potrivite - care se dau prin amidonul de porumb si apoi se prajesc in ulei adanc si bine infierbantat. Se scot pe servete de hartie absorbante.
Intr-o tigaie se infierbanta 1~2 linguri de ulei si se caleste ceapa impreuna cu carnea tocata. Se adauga usturoiu, ghimbirul si cele doua paste: tobanjan si tenmenjan si se caleste putin. Se toarna supa, se adauga vinetele, sake-ul, sosul de soia, zaharul si piperul si se lasa pe foc mic-potrivit sa dea in cateva clocote. Se ia putin tigaia de pe foc, se adauga amidonul dizolvat in apa, se amesteca, se readuce pe foc si se mai tine, amestecand, pana se leaga. Se inchide focul, se adauga otetul si se amesteca. Se trece pe farfurie si se presara ceapa verde deasupa...
Mabo cu vinete pregatit de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

vinete usturoi ceapa ghimbir tenmenjan supa tobanjan sake vin alb zahar
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1551 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017532 (s)