News Flash:

Reteta de lichior Limoncello

28 Octombrie 2013
1466 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

470 g zahar
840 ml apa
750 ml votca
10 lamai

Mod de preparare:

Curata lamaile de coaja, cu un curatator de legume, avand grija sa nu iei prea mult din partea alba si amara. (Pastreaza lamaile pentru o alta reteta. De exemplu, le poti pune in lemon curd sau in tarta cu lamaie si bezea.)

Daca a mai ramas din partea alba pe cojile curatate, indeparteaza-o. Pune cojile intr-un vas mare de sticla, adauga votca si acopera cu folie de plastic. Lasa amestecul la temperatura camerei timp de 4 zile.

Pune zaharul si apa intr-o craticioara pe foc mediu si lasa 5 minute, pana cand zaharul se dizolva. Lasa siropul sa se raceasca complet si apoi toarna-l peste votca. Acopera din nou si lasa peste noapte.

Strecoara bautura printr-o sita fina, indeparteaza cojile de lamaie si pune-o in sticle. Tine-le la rece cel putin 4 ore inainte sa bei primul pahar. Se pastreaza bine in frigider pana la 1 luna.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

limoncello reteta limoncello retete lichior
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4623 viz    0 com
2508 viz    0 com
1419 viz    0 com
1537 viz    0 com
1736 viz    0 com
2145 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1533 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022031 (s)