News Flash:

Reteta de lemon curd

19 Iunie 2013
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 oua
200 g zahar
100 ml suc proaspat stors de lamaie (de la 2 lamai mari)
80 g unt la temperatura camerei
1 ½ linguri coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:

Amesteca ouale, zaharul si sucul de lamaie cu un tel, intr-un bol de metal sau o oala mai mica. Alege vasul astfel incat sa se potriveasca pe o alta oala mai mare in care sa pui apa si sa lasi la foc mic sa fiarba pentru bain-marie. Amesteca fara oprire ( pentru a preveni inchegarea oului) pana cand crema se ingroasa si va arata ca o smantana sau ca un sos Hollandaise. Asta va dura in jur de 10 minute.
Ia oala de pe foc si imediat strecoara crema printr-o sita pentru a indeparta cocoloase si samburi de la lamaie, daca ti-a scapat vreunul.

Taie untul in bucatele mici si amesteca-l in crema pana se topeste. Adauga coaja rasa de lamaie si lasa crema sa se raceasca. Aceasta va continua sa se ingroase si sa se intareasca pe masura ce se raceste. Acopera vasul in care se afla crema cu o folie alimentara si pune-l la frigider.

O poti folosi oricand si oricum doresti. Eu am pus-o intr-o tarta simpla pe care am mancat-o cu sos de zmeura.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua sos hollandaise tarta simpla
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1708 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031730 (s)