News Flash:

Reteta de lasagna cu spanac si dovleac

24 Februarie 2014
1005 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

350g parmezan ras
2 oua batute
900g ricotta
un praf boia iute
un praf nucsoara
60ml smantana pentru gatit
800g dovleac copt
piper
sare
2 catei usturoi tocati
400g spanac fiert din conserva (sau congelat)
1 ceapa tocata
2 linguri ulei de masline
450g foi de lasagna
250g gruyere rasa

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200C. Fierbe foile de lasagna in apa cu sare timp de 3 minute. Scurge-le si tansfera-le pe un platiu ungandu-le cu putin ulei de masline ca sa prefii lipirea lor. Caleste ceapa in 2 linguri ulei de masline, la foc mediu, timp de 7  minute. adauga spanacul fiert si mai gateste-le impreuna 4-5 minute. Pune si usturoiul si mai lasa pe foc un minut, condimentand cu sare si piper. Lasa totul sa se raceasca putin.

Amesteca intr-un bol dovleacul copt si pasat, smantana, nucsoara si boiaua de ardei iute, putina sare si piper. Intr-un alt bol amesteca ricotta cu ouale, 3 sferturi din parmezan si jumatate din Gruyere.

Unge un vas de copt (22x33cm) si pune la baza un strat de amestec cu dovleac. Continua cu un strat de foi de lasagna, apoi inca un strat de piure de dovleac, jumatate din amestecu de spanac si inca un strat de foi de lasagna. Apoi, un jumatate din amestecul de branzeturi si ou, si continua cu foi de lasagna, piure de dovleac, spanac, apoi inca un strat de foi de lasagna si restul de ricotta.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete lasagna lasagna spanac lasagna dovleac retete italiene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2942 viz    0 com
2479 viz    0 com
1346 viz    0 com
1663 viz    0 com
1496 viz    0 com
1098 viz    2 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1484 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014179 (s)