News Flash:

Reteta de lasagna cu ciuperci si sos Bechamel

24 Martie 2014
3508 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

10 foi Lasagne Barilla
400g sos Base per Bolognese Barilla
100g ciuperci champignon
20ml ulei de masline extravirgin
1 catel usturoi
putin patrunjel proaspat tocat
60g Parmigiano Reggiano

Pentru sos Béchamel:
900ml lapte
50g unt
50g  faina
un praf de sare
un praf de nucsoara

Mod de preparare:

Pentru sos, feliaza subtire ciupercile spalate. Caleste usturoiul in uleiul incins intr-o tigaie, 1-2 minute. Adauga ciupercile, putin patrunjel tocat si lasa-le sa se gateasca 5 minute. Adauga sosul Base per Bolognese Barilla, amesteca si lasa totul deoparte.

Pentru Béchamel, topeste untul intr-o tigaie, adauga faina si amesteca iute pana cand o incorporezi. Toarna laptele incalzit in prealabil si lasa totul sa dea in clocot. Condimenteaza cu sare si nucsoara si lasa sa fiarba pana cand sosul se ingroasa.

Asamblare:
Unge cu unt o tava din sticla termorezistenta. Pune un strat de sos cu ciuperci, presara putin Parmigiano Reggiano ras si sos Béchamel, apoi un strat de foi Lasagne Barilla. Repeta pana obtii 5 straturi, iar ultimul trebuie sa fie sos Béchamel si parmezan.
Coace lasagna in cuptor timp de 20 de minute, la 180C. Lasa lasagna sa se raceasca timp de 10 minute inainte de servire.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete lasagna lasagna ciuperci lasagna sos sos bechamel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1590 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019530 (s)