News Flash:

Reteta de lasagna cu ciuperci

17 Ianuarie 2014
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400g branza Gruyere sau Fontina toata in cubulete
350g foi de lasagna
patrunjel tocat
120ml vin alb sec
450ml+2 linguri smantana pentru gatit
piper
sare
3 salote tocate marunt
900g ciuperci de diverse soiuri feliate
2 linguri ulei de masline
2 linguri unt

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180C si unge un vas de copt (22x33cm). Caleste salotele tocate in ulei si unt, timp de 1 minut. Adauga ciupercile si asezoneaza cu sare si piper. Gateste-le impreuna la foc mare timp de 18 minute, pana cand ciupercile se rumenesc.

Adauga vinul si lasa sa fiarba 1 minut. Apoi toarna smantana si lasa amestecul sa dea in clocot. Acopera cu un capac si fierbe la foc mic timp de 5 minute. Adauga patrunjel tocat si condimenteaza cu sare si piper.

Intre timp fierbe aproape al dente foile de lasagna. Scurge-le si pune-le imediat in apa rece. Sucurge-le din nou si usuca-le bine. Pune un sfert dintre ele la baza vasului de copt, toarna o treime din sosul cu ciuperci si apoi pune cubulete din branza.

Repeta pana cand termini ingredientele. ultimul trebuie sa fie un strat de foi de lasagna. Unge cu 2 linguri de smantana si mai pune cateva cubulete de branza.

Acopera vasul cu hartie de copt unsa cu unt si coace lasagna in partea superioara a cuptorului timp de 15 minute. Indeparteaza hartia si mai lasa inca 15 minute la cuptor. Lasa lasagna sa se raceasca un sfert de ora inanite de servire.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete vegetariane retete internationale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1522 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019023 (s)