News Flash:

Reteta de lapte de bou

8 Aprilie 2014
1096 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 cani de seminte de dovleac, decojite
un litru de apa / lapte
sare

Mod de preparare:

Apa / laptele se fierbe. Intre timp, semintele de dovleac se prajesc la cuptor si se macina pana se obtine o faina fina. Faina din seminte de dovleac se adauga in apa clocotita (sau in laptele clocotit). Se amesteca "faina" din seminte de dovleac si apa clocotita (laptele clocotit) pana cand se obtine o pasta groasa, se adauga sare si se mai fierbe la foc mic pentru inca 10 minute.

Secretele bucatarului
- Pentru a nu se afuma Laptele de bou, se amesteca permanent pe durata prepararii.
- Pentru ca faina din seminte de dovleac sa se amestece cat mai bine cu apa sau cu laptele, semintele prajite trebuie macinate cat mai fin.

Mod de servire:
Se pregateste o mamaliga tare din malai. Se lasa sa se raceasca si se taie felii. Se serveste laptele de bou cu felii de mamaliga (pentru o savoare mai mare se poate "intinge" cu bucati de mamaliga in laptele de bou).

sursa: realitatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte bou
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1085 viz    0 com
1238 viz    0 com
1644 viz    0 com
1622 viz    0 com
1645 viz    0 com
1844 viz    0 com
1886 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1760 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018995 (s)