News Flash:

Reteta de lamai murate

26 Mai 2014
1949 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

lamai (cat sa umpli un borcan)
dafin
seminte de ienupar sau cuisoare
ulei de masline
sare
suc proaspat de lamaie

Mod de preparare:


Spala si freaca bine lamaile ca sa indepartezi orice urma cerata de pe coaja lor. Taie-le capetele. Taie lamaile in felii destul de groase, fara sa duci cutitul pana jos, astfel incat feliile sa ramana prinse in coaja unele de altele. Pune un strat subtire de sare la baza unui borcan cu capac.
Ia una dintre lamai si desfa-o ca intr-un evanaai si presara sare in fiecare taietura. Pune-o in borcan. Continua cu cate lamai iti mai incap in borcan si mai presara niste sare peste ele.

Optional, adauga frunze de dafin, seminte de ienupar sau cuisoare.

Toarna suficient suc de lamaie cat sa acopere lamaile din borcan. Inchide cu capacul si lasa borcanul asa timp de 2 zile, agitandu-l bine o data pe zi.
Daca sucul de lamaie a scazut la suprafata borcanului, mai adauga putin si apoi toarna, apoi,  un strat subtire de ulei de masline. Lasa borcanul nemiscat timp de 2 saptamani.
Ca sa folosesti lamaile clateste-le in apa rece si adauga-le in supe, tocanite sau sosuri.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete lamai lamai murate retete muraturi retete conserve
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1589 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014231 (s)