News Flash:

Reteta de la bunica: prajitura cu magiun

25 Noiembrie 2016
3287 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

100 ml ulei de floarea-soarelui
2 oua
coaja de la o lamaie
100 gr zahar
1 fiola esenta de vanilie
un praf de sare
300 gr faina pentru prajituri
1 plic praf de copt
1 borcan gem de prune sau magiun

Mod de preparare:

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un castron se cerne faina si se adauga sarea si praful de copt peste aceasta. Se amesteca bine.
Intr-un bol pentru mixer adauga ouale, zaharul, coaja de lamaie si esenta devanilie, si mixeaza bine pana cand zaharul se topeste. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul in trei reprize, amestecand totul foarte bine la viteza cat mai mare.

Se incepe apoi incorporarea fainii. Vei obtine un aluat nelipicios. Se opreste o parte din aluat pentru a decora prajitura la suprafata, iar restul se intinde si se aseaza pe fundul tavii. Deasupra se intinde bine gemul.
Restul de aluat se intinde bine si se taie bucatele, care apoi se imprastie la suprafata tavii. Daca ai suficienta rabdare poti taia aluatul fasii pentru a forma un grilaj.
Coace prajitura timp de 25-30 de minute, la foc mediu. Lasa prajitura sa se raceasca foarte bine inainte de a o taia.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura magiun prajitura gem
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Elena  | #1136
Ce fel de tava trebuie ? Acum vreau sa o incerc
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 37 queries | Mysql time :0.032269 (s)