News Flash:

Reteta de kipferl cu vanilie

16 Ianuarie 2014
1622 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 g unt
250 g faina
100 g migdale
1 ou
1 pachetel zahar vanilat
100 zahar
70 g zahar pudra pentru decorat
ciocolata amaruie (optional)

Mod de preparare:

Mai intai de toate, punem migdalele in apa clocotita, pentru a le putea curata mai usor, dupa care le macinam. Intr-un castron destul de incapator, cernem faina, adaugam migdalele macinate, zaharul, zaharul vanilat, oul, untul taiat bucatele. Amestecam bine toate ingredientele (aici veti avea un pic de munca. Sa nu cumva sa incercati cu mixerul, ca zboara ingredientele prin bucatarie), pana vom obtine un destul de tarisor. Strivim aluatul dandu-i forma de paine, il punem intr-o folie (eu l-am strivit intr-o punga de nylon) si-l dam la frigider pentru cel putin doua ore.

Dupa cele doua ore de stat la rece, scoatem aluatul din frigider, il taiem in bucatele (22 g aveam ale mele) si facem snururi dindu-le forma de potcoava de cal. Asezam potcoavele in tava de aragaz in care am pus hirtie de copt, iar cit timp se incalzeste aragazul la 170 de grade, lasam potcoavele la rece, asa nu riscam sa se turteasca si isi vor pastra forma de potcoava, dupa care le bagam in cuptorul preincalzit, pentru 15-17 minute.
Scoatem biscuitii din cuptor, bagam a doua tava (in total vom obtine 30 de potcoave), iar cand sunt reci, inmuiem capetele in ciocolata topita la MO, apoi le pudram cu zahar.

Reteta de kipferl cu vanilie
recomandata de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete kipferl kipferl vanilie retete dulci
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1444 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031322 (s)