News Flash:

Reteta de Kingel estonian

11 Martie 2013
1437 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g faina alba
1 ou
200 ml lapte cald
50 g unt
20 g drojdie proaspata
3 linguri zahar
sare

Pentru uns:

70 g unt
1 lingura scortisoara
4 linguri zahar
1 lingura cacao

Mod de preparare:

Intr-un bol am cernut faina, am adaugat drojdia sfaramata, zaharul, oul si sarea. Am adaugat laptele incalzit impreuna cu untul topit, si am framantat, rezultand un aluat elastic, ca o plastilina. Am uns aluatul cu putin ulei si l-am lasat la crescut, in loc caldut, cca 1 ora.
Pe masa infainata am pus aluatul si l-am intins in forma dreptunghiulara groasa de cca 1 cm.
Am amestecat cele 70 g unt la temperatura camerei, cu 4 linguri zahar, lingura de scortisoara si cea de cacao, iar cu acest amestec am uns foaia (am oprit cca 2 linguri de amestec).
Am rulat foaia formand un sul, iar folosindu-ma de un cutit bine ascutit l-am taiat pe lung, lasand doar la unul din capete cativa centimetri netaiat. Am impletit prin rasucire cele doua fasii de aluat, am format o coronita, pe care am uns-o cu cele doua linguri de amestec oprit.
Intr-o tava am pus hartie de copt, pe care am uns-o cu ulei, am pus coronita si am lasat-o intr-un loc caldut cca 15 minute, timp in care coronita a crescut frumos.
Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 25 minute.

Kingel estonian recomandat de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina alba lapte cald unt drojdie proaspata zahar sare scortisoara bol
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1821 viz    0 com
3879 viz    0 com
5058 viz    0 com
2444 viz    0 com
1902 viz    0 com
1574 viz    0 com
2748 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1397 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031719 (s)