News Flash:

Reteta de inghetata cu ceai

2 Octombrie 2012
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:
4 galbenusuri
un praf de sare
150 gr zahar
1 cana lapte gras
2-4 pliculete de ceai
2 cani frisca
Metoda de preparare:
Se combina intr-o cratita frisca, laptele, o jumatate din cantitatea de zahar, ceaiul si sarea. Se lasa pe foc mediu, amestecand continuu, pana ce zaharul se dizolva.
Se ia cratita de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa 15-20 de minute, pentru a infuza ceaiul (plicurile de ceai se indeparteaza la finalul celor 15-20 min).
Intre timp, se pregateste intr-un bol, o baite de gheata (o combinatie de cuburi de gheata si apa rece). Deasupra acestuia se aseaza un alt bol mai mic si o sita.
Se amesteca cele patru galbenusuri intr-un alt bol si se adauga si restul de zahar. Se bat in continuare, cu telul, pana cand se ingroasa. Se ia o cana din compozitia de frisca si se toarna peste oua, amestecand continuu.
Se toarna crema cu oua in cratita si se pune pe aragaz la foc mic. Se lasa cca 8-10 minute (sau pana se ingroasa), amestecand din cand in cand.
Se trece crema prin sita de deasupra bolului cu gheata. Se lasa aproximativ o ora. Cand s-a racit complet se pune compozitia in masina de inghetata si se lasa conform instructiunilor acestuia.

sursa: foodstory 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete inghetata retete culinare galbenusuri sare zahar lapte gras
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1139 viz    0 com
2968 viz    0 com
2501 viz    0 com
1225 viz    0 com
1889 viz    0 com
2456 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1848 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032894 (s)