News Flash:

Reteta de hummus clasic

29 Noiembrie 2013
2460 Vizualizari | 0 Comentarii
Preparatul isi are originile in limba araba, unde hummus inseamna naut, iar numele complet este "hummus bi tahina" (hummus cu tahini). Aceasta mancare este consumata in Africa de Nord, Orientul Mijlociu, Turcia, Maroc. Desi nautul este un ingredient folosit de mii de ani in aceste regiuni, in special fiert, in mancaruri asemanatoare tocanei, nu se stie cine si cand a inventat hummus-ul, sfaramand boabele de naut, pentru a da consistenta unui piure. In unele carti de bucate, scrise acum cateva secole, circula legenda conform careia prima data hummus-ul a fost preparat in sec. XII, pentru sultanul Egiptului si Siriei, Saladin. Cea mai veche reteta dateaza din secolul XIII, si a fost gasita intr-o carte de bucate din Egipt.

Ingrediente:

250 gr naut
2 catei de usturoi taiati fin
2-3 linguri ulei (+ulei pentru decor)
1 lingurita sare
Zeama de la o lamaie
3 linguri tahini (pasta de susan)
Putina boia dulce pentru decor

Mod de preparare:

Boabele de naut se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se fierb in apa 1-1,5h. Daca aveti rabdare puteti curata boabele dupa ce s-au fiert (o metoda mai rapida ar fi sa frecati boabele in palma). Se pastreaza o cana din apa in care a fiert nautul. Se pun in blender nautul, tahini, usturoiul, zeama de lamaie. Se adauga uleiul si apa atat cat sa se obtina o crema fina. Se adauga sarea si se amesteca bine. In functie de gusturi, mai puteti adauga tahini, usturoi sau zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-un bol, se niveleaza astfel incat sa se formeze un sant de forma unui cerc, in care se varsa putin ulei de masline. Se presara deasupra hummus-ului boia dulce.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1586 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015058 (s)