News Flash:

Reteta de hummus

21 Ianuarie 2014
1236 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

putina boia dulce pentru decor
3 lingurite tahini
zeama de la o lamaie
1 lingurita sare
2-3 linguri ulei
250g naut
2 catei de usturoi

Mod de preparare:

Boabele de naut se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se fierb in apa 1-1,5h. Daca ai rabdare poti curata boabele dupa ce s-au fiert (o metoda mai rapida ar fi sa frecati boabele in palma).

Se pastreaza o cana din apa in care a fiert nautul. Se pun in blender nautul, tahini, usturoiul, zeama de lamaie. Se adauga uleiul si apa atat cat sa se obtina o crema fina. Se adauga sarea si se amesteca bine.

In functie de gusturi, mai puteti adauga tahini, usturoi sau zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-un bol, se niveleaza astfel incat sa se formeze un sant de forma unui cerc, in care se varsa putin ulei de masline. Se presara deasupra hummusului boia dulce.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare culinar bzi retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1232 viz    0 com
1793 viz    0 com
1643 viz    0 com
1948 viz    0 com
1519 viz    0 com
1650 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1537 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021886 (s)