News Flash:

Reteta de halvita

21 Mai 2012
11221 Vizualizari | 0 Comentarii
Halvita
Ingrediente:

2 foi de napolitana
4 albusuri
300 g miere
600 g zahar
5 linguri apa
100 g stafide
100 g arahide

Mod de preparare:

Zaharul, mierea si cele 5 linguri de apa le-am pus toate intr-o craticioara pe foc. Am amestecat din cand in cand, iar atunci cand zaharul s-a topit de tot, am dat focul mic si am mai lasat sa fiarba 10 minute. Intre timp am batut albusurile spuma tare, iar cand siropul a fost gata am pus in fir subtire peste albusuri, mixand continuu.  Ar fi bine sa aveti un vas mai mare in care mixati albusurile, pentru ca de la siropul fierbinte compozitia isi va mari foarte mult volumul. La final am adaugat arahidele si stafidele. Am asezat o foaie de napolitana intr-o tava (41/27 cm), ajustand marginile, apoi am pus crema, uniformizand-o bine, iar deasupra am pus cealalta foaie.
Halvita pregatita de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

albusuri miere zahar apa stafide arahide halvita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1647 viz    0 com
3741 viz    0 com
1876 viz    0 com
1941 viz    0 com
3704 viz    0 com
2994 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1783 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028342 (s)