News Flash:

Reteta de gulii umplute

6 Februarie 2014
2027 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 gulii
2 fire ceapa verde
1 morcov mediu
1 dovlecel mic, sau 1/2 dovlecel mediu
2 linguri seminte de in si susan macinate
1/2 radacina de telina mica
sare
piper, dupa gust
1 lingura ulei de masline

Mod de preparare
:

Se spala legumele si se curata de coaja, mai putin guliile. Se taie guliile la ambele capete: la unul, unde sunt frunzulitele–mai mult, ca un capac, iar la capatul opus, mai putin, atat cat sa permita guliilor sa se aseze drept in vasul de gatit.

Cu ajutorul unei linguri, se scobeste miezul guliilor, in asa fel incat sa se obtina 2 boluri cu peretii putin mai grosi, sa nu se “topeasca” la fiert. Se prepara umplutura: se taie ceapa rondele, iar morcovul si telina se dau pe razatoarea mare (eu am folosit robotul, sa fie mai rapid). Dovlecelul se taie cubulete.
Intr-o tigaie, se pune uleiul si se caleste usor ceapa (atat cat sa se inmoaie putin), se adauga legumele si se inabusa 5-7 minute. Se ia tigaia de pe foc, se adauga semintele macinate, se adauga sarea si piperul si se omogenizeaza.

Se umplu guliile si se aseaza intr-un vas (al meu a fost din ceramica), se adauga apa, cat sa le acopere trei sferturi si se introduce in cuptor. Se fierb guliile la foc mic  (175 grade Celsius) cca. 30 minute, pana cand atat umplutura, cat si gulia este moale.
Se decoreaza guliile cu verdeata (eu le-am pus cate un mot de broccoli fiert in aburi) si se servesc calde, ca atare sau sos de rosii/ iaurt slab.

Reteta de gulii umplute ne este recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete gulie gulii umplute gulii carne retete carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1565 viz    0 com
2969 viz    0 com
1805 viz    0 com
2409 viz    0 com
3377 viz    0 com
4072 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012897 (s)