News Flash:

Reteta de gomboti cu prune si scortisoara

8 August 2013
2067 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g prune proaspete sau uscate
1 ou
4 cartofi potriviti
150 g zahar
faina
sare
2 linguri de gris
scortisoara
pesmet
2 linguri de ulei

Mod de preparare:

Se pun la fiert cartofii in coaja, se curata si se dau pe razatoare. Cartofii se amesteca cu oul, faina, gris, sare si uleiul; se formeaza un aluat consistent care se intinde si se taie in patrate. Prunele se desfac de samburi si inauntru se pune zahar cu scortisoara, apoi se invart in aluat si se formeaza bilute. intr-un vas se pune apa la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga pe rand gombotii formati, cand se ridica deasupra sunt gata. Separat intr-o tigaie se incalzesc 2 linguri de ulei cu zahar si pesmet, prin aceasta compozitie se dau gombotii fierti.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prune proaspete cartofi potriviti faina gris scortisoara pesmet tigaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1858 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023897 (s)