News Flash:

Reteta de gogosi-trandafir

1 Aprilie 2014
2860 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300ml lapte caldut
100ml smantana (eu am pus 25% grasime dar cred ca merge si mai slaba)
3 galbenusuri
20g drojdie
100g zahar tos
aprox 600g faina
esenta de rom

Mod de preparare:

Toate ingredientele se amesteca si se framanta un aluat vartos care se desprinde cu usurinta de peretii vasului. Ideal ar fi sa framantati pana aluatul face bule de aer. Se lasa aluatul la dospit timp de 1 ora acoperit cu un prosop textil si ferit de curenti de aer (de ex. in cuptor).
 Apoi se rastoarna pe o planseta pe care am presarat putina faina si se intinde o foaie mai subtire de aprox 0.5cm. Pentru o gogoasa se taie 3 cercuri de diametre diferite. La mine cel mai mare a fost de 7-8cm. Se taie astfel; primul cerc, cel mai mare in 5 felii, al doilea in 4, iar cel mai mic in Se suprapun si se apasa bine in mijloc (altfel se vor desprinde la prajit) cu coada de la o lingura de lemn sau chiar si cu degetul.
Se prajesc in ulei incins prima data cu “floarea” in jos si apoi cu baza. Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.

Gogosi-trandafir recomandate de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete gogosi sfaturi gogosi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1470 viz    0 com
2627 viz    0 com
1761 viz    0 com
4286 viz    0 com
6317 viz    0 com
1741 viz    0 com
2354 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028111 (s)